Een vereniging voor Nederlandse METC’s

Wij helpen METC’s met een goede praktijk van het beoordelen van medisch-wetenschappelijk onderzoek. Verzamelen geluiden uit alle METC’s en zijn de schakel tussen het CCMO en de commissies.

We organiseren themabijeenkomsten voor leden, zodat zij kunnen netwerken, en kunnen leren van collega’s van andere METC’s.

Daarnaast organiseren we elk jaar scholingsdagen voor meer verdieping over medisch-ethische kwesties en het bijscholen over nieuwe ontwikkelingen.

Nieuwe bestuursleden en commissies

Wij zijn altijd op zoek naar leden die zich willen inzetten voor de NVMETC en actief willen worden in onze commissies.

Ons bestuur

 • Algemeen bestuurslid

  dr. Jan de Vries

  Jan is sinds 2021 bestuurslid van de NVMETC. Hij vertegenwoordigt de niet medische disciplines, gerelateerd aan fysiologie en andere vakgebieden, die niet direct gerelateerd zijn aan ziekte maar primaire preventie, zoals gedrag, in  WMO onderzoek.

  Lees meer >
 • Voorzitter

  prof. dr. C.M. Michel Zwaan

  Sinds oktober 2022 bekleedt Michel Zwaan de functie van voorzitter binnen de NVMETC. Hij vertegenwoordigt de NVMETC binnen de DCRF en is ook gesprekspartner voor de CCMO.

  Lees meer >
 • Algemeen bestuurslid | Jurist

  mr. Z.K. Zsófia Ottovay

  Zsofia versterkt het bestuur van de NVMETC sinds oktober 2022. Zij zal, indien nodig, bijdragen aan de juridische advisering binnen de NVMETC.

  Lees meer >