Een vereniging voor Nederlandse METC’s

Wij helpen METC’s met een goede praktijk van het beoordelen van medisch-wetenschappelijk onderzoek. Verzamelen geluiden uit alle METC’s en zijn de schakel tussen het CCMO en de commissies.

We organiseren themabijeenkomsten voor leden, zodat zij kunnen netwerken, en kunnen leren van collega’s van andere METC’s.

Daarnaast organiseren we elk jaar scholingsdagen voor meer verdieping over medisch-ethische kwesties en het bijscholen over nieuwe ontwikkelingen.

Nieuwe bestuursleden en commissies

Wij zijn altijd op zoek naar leden die zich willen inzetten voor de NVMETC en actief willen worden in onze commissies.

Ons bestuur

 • Voorzitter

  prof. dr. P.N. Richard Dekhuijzen

  Richard vervult sinds 2019 de rol van voorzitter van het bestuur van de NVMETC. Hij heeft als voorzitter het contact met de CCMO. Daarnaast is Richard actief betrokken bij activiteiten van DCRF.

  Lees meer >
 • Penningmeester

  dr. C.L. Siena van der Wilt

  Als penningmeester van de NVMETC houdt Siena toezicht op de financiën van de vereniging. Daarnaast organiseert Siena met een organiserend comité de jaarlijkse scholingsdagen.

  Lees meer >
 • Algemeen bestuurslid

  mr. drs. Thessa van der Windt

  Thessa is sinds 2019 bestuurslid. Als jurist adviseert zij het bestuur bij juridische vraagstukken. Samen met bestuurslid Rien heeft zijn de kwaliteitsbevordering voor de leden mede vormgegeven.

  Lees meer >
 • Secretaris

  dr. Rien Janssens

  Rien is sinds 2014 actief als bestuurslid binnen de NVMETC. Hij vertegenwoordigt de vereniging binnen de EUREC. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan kwaliteitsbevordering voor de erkende commissies.

  Lees meer >
 • Algemeen bestuurslid

  Dr. Jan de Vries

  Jan is sinds 2021 bestuurslid van de NVMETC. Hij vertegenwoordigt de niet medische disciplines, gerelateerd aan fysiologie en andere vakgebieden, die niet direct gerelateerd zijn aan ziekte maar primaire preventie, zoals gedrag, in  WMO onderzoek.

  Lees meer >

Onze erkende METC leden

Onze lokale METC leden